Vaučer za odmor u Srbiji

Apartmani na Divčibarama Vaučer za odmor u SrbijiNa osnovu člana 7. Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja turističkog prometa domaćih turista na teritoriji Republike Srbije („Službeni glasnik RS”, br. 105/16), Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavljuje

OSNOVNE INFORMACIJE o besplatnom vaučeru za odmor u Srbiji

Podsticanje razvoja domaćeg turizma sprovodi se kroz dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje:

- za usluge smeštaja;

- u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta korisnika vaučera;

- u trajanju od najmanje pet noćenja.

Vrednost vaučera iznosi 5.000 dinara i navedeni iznos predstavlja maksimalni iznos sredstava, koja korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja. Vaučer se može koristiti na teritoriji Republike Srbije, izuzimajući teritoriju grada Beograda, Novog Sada, Niša i Kragujevca (izuzeće se ne odnosi na zdravstvene ustanove koje organizuju boravak i pružaju usluge prevencije, lečenja i rehabilitacije, a pružaju usluge smeštaja i ishrane trećim licima u skladu sa Zakonom o turizmu, a koje se nalaze na teritoriji ovih gradova).

Po završetku korišćenja usluga smeštaja ugostitelj je u obavezi da korisniku izda fiskalni isečak za pružene usluge.

Fiskalni isečak mora da sadrži sve elemente propisane Zakonom o fiskalnim kasama („Službeni glasnik RS“, br. 135/04 i 93/12), kao i iznos boravišne takse, njenog oslobađanja od plaćanja ili umanjenja na način propisan Zakonom o turizmu.

Za kompletne informacije kliknite na link VAUČERI ZA ODMOR U SRBIJI (PDF dokument).

Preuzmite DOKUMENTACIJU (PDF dokument) za prijavu za BESPLATNI vaučer za odmor u Srbiji.